Странице

четвртак, 11. август 2016.

СУЖАВАЈУ НАМ РЕАЛНОСТ


Проширују нам стварност...?! Сужавају нам реалност...! Ко нам то сужава реалност? Па, исти они који нам „проширују стварност“... И, исти они који нам „креирају животе“. Много су се нешто „заиграли“ – и светом и животима људи на планети... Поменуо сам их (по)мало у претходном блог тексту, тек да се подсетимо, таман довољно... Ваљда!?

У здању Народне скупштине, дешавају се рекордни „експозеи“, преконоћ накоћени „бот-експозеичићи“, нагомилани „антиекспозеи“, безвезни и безочни „противекпозивни“ удари... Свега има, то истина, у тој Скупштини... А, сценарио готово истоветан оном у те..ве..ријалитијима... Мислим, такав им је отприлике „ред величина“.

Ономе ко није пратио „ријалитије“, већ након свега неколико минута (не часова!) слушања „скупштинских експозеа“, и онога што се на њих односи, јасно је да се све своди на пуко „проширивање наше стварности“ и на „сужавање наше реалности“. Има ту још и „насилног“ улепшавања стварности, „насилног“ померања граница наше реалности, „насилног“ нуђења бољег живота, „насилног“ убеђивања у прави одабир министара..., али и свега „антипротивног“ (већ виђено!), такође „насилног“... Но, нема везе ако понеком од вас блог читаоца понешто од овога није баш најјасније, све се ипак своди на „проширивање наше стварности“ или на „сужавање наше реалности“.

Рекосмо у претходном блог тексту – о „проширивању наше стварности“ – да тек што смо прихватили и разумели појам „виртуелна стварност“, већ су „светски моћници“ смислили знатно вишу димензију за манипулисање људима: проширивање стварности или сужавање реалности. И, значајно вишу!

Верујте ми, нисам о овоме нигде читао нити слушао. Ово је чисто моје поимање онога што нам се перфидно намеће, и већ је поприлично на делу. Није толико очевидно да би се могло одмах „голим оком и ухом“ уочити, али усмеравам „у том правцу“ ваше мисли, драги читаоци ових редова. Бар ја тако видим. Интуиција, шта..ли...?! А, мој блог, моја баштица, моја размишљања, моја намера да и с вама то поделим.

Не брините, нисмо заборавили да појмови стварност, реалност и збиља означавају оно што стварно (збиљски) постоји. Једино  што их понекад различито тумачимо. Зато је најбоље да изгуглате појам „стварност“ и прочитате на неколико места по неколико пасуса или реченица. Нећете се покајати, корисно је подсетити се... Стварно!... Збиља!... Реално!...

Сада ћу направити мали преседан и напрасно овде прекинути овај блог текст (есеј). Дао сам вам довољно елемената да мало поразмислите о темама: „проширују нам стварност(?)“ и „сужавају нам реалност(?)“, јер сматрам да је тако боље и корисније. Промислите мало сами и дођите до сопствених закључака, и пронађите сопствене одбрамбене механизме. Тако ће за вас бити корисније, него да вам ја сервирам оно моје што ми се врзма по глави. Да случајно не устврдите да сам наметљив.

Није шала...! Поразговарајте са вашим окружењем. Покушајте да и друге подстакнете на промишљања о „проширивању стварности“ и „сужавању реалности“... Онако, док шетате, седите у парку, пијете кафу, брчкате се у плићаку; или „додирујете“ свакодневицу ... И, наравно, ако откријете нешто занимљиво допишите испод овог текста – у виду коментара. Поздрав!

     *Фото: Сплав на реци Сави; 9. август '16

Нема коментара:

Постави коментар